Άνδρες προσοχή στο κινητό! Βλάπτει ανεπανόρθωτα το σπέρμα

Γιατί δεν πρέπει να το έχετε ποτέ στην μπροστινή τσέπη;

Είναι κάτι που το ακούμε εδώ και χρόνια από τους επιστήμονες, όμως τώρα υπάρχουν τα πρώτα επιβεβαιωμένα στοιχεία. Η ακτινοβολία που εκπέμπεται από κινητά, λάπτοπ και τάμπλετ που βρίσκονται κοντά στην περιοχή των γεννητικών οργάνων επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα, την κινητικότητα και των αριθμό των σπερματοζωαρίων.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Νιουκάστλ στην Αυστραλία μελέτησαν αθροιστικά 27 έρευνες που αφορούν τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας στον οργανισμό. Οι 21 από αυτές έδειξαν πως υπήρχαν άμεσες επιπτώσεις στο σπέρμα από την ακτινοβολία. Ταυτόχρονα, εξέτασαν 1.492 δείγματα σπέρματος και διαπίστωσαν πως η ακτινοβολία μπορεί να μειώσει την ποιότητα του σπέρματος κατά 9% και την κινητικότητα κατά 8%.

Λαμβάνοντας υπόψη το υψηλό ποσοστό της υπογονιμότητας των ανδρών – φτάνει το 40% σε παγκόσμιο επίπεδο – αυτή η απλή συνήθεια έχει τεράστιο αντίκτυπο. Μάλιστα, το 2011 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναγνώρισε την ακτινοβολία των κινητών ως ένα πιθανό καρκινογόνο 2Β.

Οι επιστήμονες τονίζουν πως οι άντρες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα κινητά, τα λάπτοπ και τα τάμπλετ και να μην τα τοποθετούν ποτέ πάνω στα γεννητικά όργανα, τα πόδια ακόμα και κοντά στην κοιλιακή χώρα.  

#άνδρας #τεχνολογία και υγεία #συμβουλές υγείας #γονιμότητα