Αφήστε τα παιδιά να λερωθούν, τους κάνει καλό!

Μερικές βρώμικες ή ανθυγιεινές συνήθειες που έχουν τα παιδιά σας, κάνουν καλό στην υγεία τους. Οπότε αφήστε τα να λερωθούν!

Δυστυχώς, τα παιδιά δεν περνούν πια τον ίδιο χώρο έξω, παίζοντας. Συγκεκριμένα, δαπανούν το μισό χρόνο απ' ότι πριν από 20 χρόνια. Επιπλέον, οι γονείς επειδή φοβούνται για διάφορες ασθένειες, αποφεύγουν σε υπερβολικό βαθμό την έκθεση σε μικρόβια. Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι αυτή η υπερπροσπάθεια των γονιών είναι επιζήμια για την υγεία των παιδιών και συνδέεται με εμφάνιση χρόνιων παθήσεων όπως το άσθμα, τις αλλεργίες, την παχυσαρκία, το διαβήτη ακόμα και προβλήματα στην ανάπτυξη του εγκεφάλου. Υπάρχουν λοιπόν κάποιες συνήθειες που θα πρέπει να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να αποκτούν, έτσι ώστε να αποκτήσουν καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα.

Επαφή με τη φύση

Αφήστε τα παιδιά να παίξουν στη λάσπη και το χώμα, να αγγίξουν φυτά και έντομα. Ακόμα και αν “δοκιμάσει” λίγο χώμα μην ανησυχήσετε. Η γεύση του θα το κάνει να μην το επιχειρήσει ξανά.

Αφήστε το να παίξει με τα σκυλιά

Ένα οικόσιτο σκυλί που έχει κάνει όλα τα εμβόλια και τις απαραίτητες εξετάσεις, δεν αποτελεί κίνδυνο για την υγεία του παιδιού σας. Ακόμα κι αν τα σάλια του σας φαίνονται αηδιαστικά, πρόσφατες έρευνες έδειξαν μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης αλλεργιών και άσθματος.

Αποφύγετε τη συνεχή αποστείρωση των χεριών

Τα αντιβακτηριδιακά σαπούνια έχουν εισβάλλει στην καθημερινότητά μας και υπάρχουν σε κάθε σπίτι. Μην βιαστείτε να καθαρίσετε τα χέρια των παιδιών σας με το που μπείτε στο σπίτι ή πριν ακόμα προλάβει να ολοκληρώσει το παιχνίδι του. Εννοείται πως πρέπει να πλένει επιμελώς τα χέρια του μετά την τουαλέτα ή πριν φάει. Ακόμα και τότε όμως, ένα απλό σαπούνι μπορεί να καθαρίσει τα χεράκια του.

Φαγητά που έχουν υποστεί ζύμωση

Τα μικρόβια που είναι απαραίτητα για τη σωστή υγεία του εντέρου του παιδιού χρειάζονται τροφή. Ο καλύτερος τρόπος είναι να δώσετε στο παιδί σας, εκτός από φυτικές ίνες, τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως γιαούρτι, ροκφόρ, κεφίρ, λάχανο τουρσί, πίκλες κτλ.  

#παιδί #υγεία του παιδιού #συμβουλές υγείας #γονείς #ασθένειες