Βρέφος στην Ινδία με σεξουαλική ανάπτυξη εφήβου

Ένα αγοράκι μόλις ενός έτους διαγνώσθηκε με μια σπάνια ορμονική διαταραχή, η οποία αναπτύσσει ταχύτερα τα γενετικά όργανα και του προκαλεί σεξουαλικές ορμές.

Οι γονείς είχαν απλά παρατηρήσει ότι το μωρό τους ήταν ψηλό και αρκετά εύσωμο για την ηλικία του. Όμως, η ανάπτυξή του συνεχίστηκε με έντονη τριχοφυΐα στο σώμα και στο πρόσωπο ενώ το μέγεθος των γεννητικών οργάνων του ήταν ασυνήθιστα μεγάλο. Οι γιατροί που το εξέτασαν διαπίστωσαν ότι η ανάπτυξη των γεννητικών οργάνων όπως και του εγκεφάλου του είναι παρόμοια με αυτή ενός εφήβου και άρα έχει τις ίδιες ορμές.

Η πρώιμη ήβη στην ηλικία του Akasa δεν είναι όσο σπάνια πιστεύαμε μέχρι πρότινος, μιας και επηρεάζει 1 στα 100.000 βρέφη ενώ σε παιδιά ηλικίας 8-10 ετών επηρεάζει 1 στα 10.000. Η ασθένεια αυτή είναι μια τραυματική εμπειρία για τα μωρά και τα νήπια, ακόμα και αν δεν αντιλαμβάνονται τι ακριβώς τους συμβαίνει, καθώς τα κάνει ιδιαίτερα βίαια σε σημείο μάλιστα που ακόμα και οι ίδιοι οι γονείς τους δεν μπορούν να τα ελέγξουν.

Ο Akasa λαμβάνει ήδη την ειδική ορμονοθεραπεία που είναι απαραίτητη σε τέτοιες περιπτώσεις ενώ πιθανότατα η ανάπτυξη του θα διακοπεί απότομα σε λίγα χρόνια και δεν θα ξεπεράσει σε ύψος το ένα μέτρο.  

#true story #υγεία του παιδιού