Δείτε γιατί οι ειδικοί συστήνουν να αφήνουμε τα παιδιά μας να περπατούν ξυπόλητα

Μπορεί να εκνευρίζεστε συνέχεια που τα παιδιά σας δεν φοράνε τις παντόφλες τους, ή να φοβάστε να πατάει με γυμνά πόδια στο πάτωμα ή στα πλακάκια της αυλής, όμως υπάρχουν επιστήμονες που λένε πως αυτό τελικά, είναι καλό για τα παιδιά! Δείτε γιατί...

Η Δρ. Kacie Flegal, γιατρός και χειροπρακτικός, αναφερει πως τα πόδια είναι ένα από τα πιο σημαντικότερα μέρη του σώματός μας. Όμως έχουμε μάθει να φοράμε όλη μέρα παπούτσια, να κρατάμε σε κλειστό περιβάλλον τα πόδια μας και να μην τα αφήνουμε να "ανασάνουν" όσο θα έπρεπε. Τα παπούτσια, όμως, παγιδεύουν βακτηρίδια και μύκητες!

Αφήστε τα παιδιά σας να περπατούν ξυπόλητα σε μέρη προστατευμένα γιατί έτσι ενθαρρύνεται το φυσικό βάδισμα, κάτι που στην ουσία τα παπούτσια εμποδίζουν. Ειδικά στα μωράκια που τους φορούν παπουτσάκια πριν καν ξεκινήσουν να περπατούν. Κι όμως, σ'αυτή την κρίσιμη ηλικία για τη βάδιση, τα παπούτσια αναστέλλουν τη δημιουργία ισχυρών νευρολογικών συνδέσεων.

Με το πόδι γυμνό επίσης το σώμα αντιλαμβάνεται και την αίσθηση του γρασιδιού, την άμμο και όλη τη φύση- και τα παιδιά έτσι μαθαίνουν να αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια,γίνονται πιο προσεκτικά στο περπάτημά τους και αποκτούν καλύτερη ισορροπία. Τονίζει δε, πως είναι πολύ πιο πιθανό να μολυνθούν από τα βρώμικα χέρια τους, όταν τα βάζουν στο στόμα ή όταν τρίβουν τα μάτια τους, παρά από τα γυμνά τους πόδια.

#παιδί #πρόλαβέ το #ψυχολογία