Δεν θα πιστεύετε πού κάνουν οικονομία οι Έλληνες

Μια ακόμα αρνητική πρωτιά έχουν κατέχει η χώρα μας και δυστυχώς αφορά την υγεία μας!

Νέα στατιστική έρευνα έδειξε πως οι Έλληνες έχουν κακή σχέση με την στοματική υγιεινή. Συγκεκριμένα χρησιμοποιούν μόλις 2 σωληνάρια το χρόνο, γεγονός που δείχνει πόσο αμελούν το βούρτσισμα των δοντιών τους.

Επιπρόσθετες μελέτες έδειξαν πως ακόμα και στο νηπιαγωγείο 8 στα 10 παιδιά έχουν τουλάχιστον ένα τερηδονισμένο δόντι και πως η τερηδόνα είναι η 2η πιο διαδεδομένη ασθένεια μετά τη γρίπη. Η στοματική υγιεινή είναι σημαντική, όχι μόνο γιατί εξασφαλίζει λαμπερά και υγιή δόντια, αλλά και επειδή συνδέεται με την εμφάνιση πιο σοβαρών ασθενειών. Επηρεάζει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και τριπλασιάζει τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακών ασθενειών και εμφράγματος του μυοκαρδίου.

Επιπλέον, η αμελής περιποίηση των δοντιών, μακροπρόθεσμα, προκαλεί περιοδοντίτιδα. Η περιοδοντική νόσος είναι μία σοβαρή στοματική διαταραχή και μια συχνή επιπλοκή του σακχαρώδους διαβήτη. Οι πιθανότητες να προσβληθεί κανείς από τη νόσο αυξάνονται για ανθρώπους, ιδίως γυναίκες που έχουν οστεοπόρωση, ενώ 20πλασιάζονται για όσους είναι καπνιστές.

Εκτός από το τακτικό βούρτσισμα, οι γιατροί συνιστούν να προσέχουμε το είδος της οδοντόκρεμας που χρησιμοποιούμε. Πρέπει να είναι χωρίς parabens και να μην προκαλούν αφρισμό, καθώς αυτές που αφρίζουν προκαλούν ξηροστομία.  

#υγεία και καθημερινότητα #έρευνα #στοματική υγεία