Δες τι ελέγχει πάντα ο εργοδότης σου

Δεν έχει σημασία τι δουλειά κάνετε! Πάντα υπάρχει κάποιος ανώτερος που σας επιβλέπει και τσεκάρει κάποια βασικά σημεία.

Πέρα από το πόσο καλός είσαι στη δουλειά σου, υπάρχουν κι άλλα πράγματα που μετράνε, τουλάχιστον στα μάτια του ανωτέρου σου.

Το ωράριο

Φτάνεις νωρίτερα ή πάντα καθυστερημένα; Μένεις ποτέ λίγο παραπάνω ή φευγεις ακριβώς στην ώρα σου;Μήπως πολύ συχνά σου τυχαίνει κάτι και φεύγεις νωρίτερα; Αυτά είναι από τα βασικά στοιχεία που προσέχει ένας εργοδότης.

Η σχέση με την τεχνολογία

Όποια κι αν είναι η δουλειά σου, η τεχνολογία έχει εισχωρήσει σε αυτήν και ο εργοδότης σου θέλει να ξέρει πόσο καλή επαφή έχεις με αυτήν, εάν ενημερώνεσαι για ό, τι νέο κυκλοφορεί και αν μπορείς να το χειριστείς.

Η διαχείριση του χρόνου

Το πώς χειρίζεσαι το χρόνο είναι σημαντικό και για την απόδοσή σου, άρα είναι ένα από τα στοιχεία που τσεκάρει ο υπεύθυνός σου. Μπορείς να τελειώσεις τη δουλειά που σου δόθηκε μέσα στο χρόνο που σου όρισαν; Μήπως ακυρώνεις ραντεβού ή πας “πιο πίσω” άλλες εργασίες για να προλάβεις; Μπορείς να ξεχωρίσεις ποια θέλουν άμεση επίλυση και σε ποια δεν χρειάζεται να αφιερώσεις πολύ χρόνο.

Το ντύσιμο

Ιδιαίτερα σημαντικό σε επιχειρήσεις που έχουν αυστηρό dress code. Απλά ρίξε μια ματιά στους συναδέλφους (ειδικά αυτούς που χαίρουν εκτίμησης) για να μπεις στο κλίμα.

Η συμπεριφορά σου

Και εννοούμε δύο πράγματα: τον τρόπο που μιλάς και τις σχέσεις με τους συναδέλφους. Η ένταση της φωνής πρέπει να είναι χαμηλή – όχι όμως και να μην ακούγεσαι – να είσαι ευγενικός και να μην φλυαρείς. Το πώς δένεις με τους συναδέλφους σου είναι εξίσου σημαντικό, καθώς κάθε εργοδότης ξέρει πως οι καλές επαφές στον εργασιακό χώρο προάγουν την ομαδικότητα, τη συνεργασία και ανεβάζουν την αποδοτικότητα.  

#εργασία