Εφτιαξε μόνος του "σιδεράκια" σε 3D εκτυπωτή, γιατί δεν είχε χρήματα

Ο Amos Dudley είναι ένας 23χρονος φοιτητής ψηφιακού σχεδίου από το New Jersey Institute of Technology. Τα περιορισμένα του οικονομικά, αλλά και τα στραβά δόντια του - που τον έφερναν σε δύσκολη θέση κάθε φορά που χαμογελούσε - τον ώθησαν να ψάξει να βρει, έναν οικονομικό και έξυπνο τρόπο να διορθώσει τα δόντια του. Ετσι, αναζήτησε τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Ο Dudley φορούσε σιδεράκια στο γυμνάσιο, αλλά δεν τα συντηρούσε σωστά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ως φοιτητής πλέον, να παραμείνει με τα στραβά δόντια της παιδικής του ηλικίας. Ενοιωθε άσχημα απέναντι στους γονείς του που είχαν δαπανήσει πολλά χρήματα χωρίς αποτέλεσμα κι από την άλλη τα οικονομικά του δεν του επέτρεπαν να καλύψει το υψηλό κόστος της δαπάνης που απαιτεί η ορθοδοντική.  

“Ένιωθα άσχημα για τα δόντια μου, από τη μία γιατί ήταν στραβά και από την άλλη γιατί τα είχα παρατήσει. Ένιωθα ότι είχα χαραμίσει τα χρήματα που ξόδεψαν οι γονείς μου για τα σιδεράκια.”, έγραψε ο Dudley στο μπλόγκ του: "Είχα χάσει  την αυτοπεποίθσή μου λόγω των δοντιών μου και είχα σταματήσει να χαμογελάω, γιατί δεν μου άρεσαν τα δόντια μου", γράφει.

Ο Dudley άρχισε να ψάχνει στο ίντερνετ για διαφανή σιδεράκια για να διορθώσει τα δόντια του, όταν πρόσεξε κάτι: τα σιδεράκια που αναζητούσε, έμοιαζαν με κάτι που θα μπορούσε να εκτυπώσει και ο ίδιος μόνος του στον 3D εκτυπωτή της σχολής του, στον οποίο είχε πρόσβαση σαν φοιτητής ψηφιακού σχεδίου.

“Τι μπορεί να σταματήσει κάποιον που έχει πρόσβαση σε 3D εκτυπωτή από το να εκτυπώσει ο ίδιος τα σιδεράκια του;” είπε ο Dudley και πρόσθεσε ότι το κίνητρο του δεν ήταν καθαρά οικονομικό, αλλά ήθελε να κάνει κι ένα πείραμα εκτυπώνοντας ο ίδιος τα σιδεράκια του. “Όταν συνειδητοποίησα ότι μπορώ να κάνω κάτι που θα προκαλέσει εντύπωση, δείχνοντας παράλληλα και τις ικανότητες μου σαν σχεδιαστής και δημιουργός και διορθώνοντας κάτι που με στεναχωρούσε - ουσιαστικά δωρεάν - ένιωσα ότι άξιζε τον κόπο”.

Μετά από πολλή έρευνα, ο Dudley έφτιαξε το δικό του σετ από 12 σιδεράκια. Κατέγραψε τη διαδικασία στο μπλογκ του και σημειώνει ότι έφτιαξε τα σιδεράκια του, ως μέρος μιας πτυχιακής εργασίας για τη σχολή του.

Του κόστισε... κάτω από $60, πολύ λιγότερα από τα $8.000 που κοστίζουν κανονικά τα διαφανή σιδεράκια. Ο Dudley πρόσθεσε ότι ολοκλήρωσε το πρότζεκτ με την υποστήριξη της οικογένειας και των φίλων του.

“Το είπα στους φίλους και την οικογένεια μου, το βρήκαν υπέροχο, είπε. Η οικογένεια μου ήταν πολύ υποστηρικτική.” Ποιό ήταν όμως, το αποτέλεσμα; Ναι! Μετά από 16 εβδομάδες, τα δόντια του Dudley είχαν διορθωθεί σημαντικά.

Ο Dudley λέει ότι τα σιδεράκια είναι αόρατα. “Το πιο σημαντικό είναι ότι νιώθω ότι μπορώ να χαμογελάω ελεύθερα πια”, έγραψε.

Πολλοί αναγνώστες σχολίασαν στο μπλογκ του Dudley ότι θα πρέπει να ασχοληθεί με αυτό, ομως, ο ίδιος ο Dudley λέει ότι δεν σκοπεύει να φτιάξει σιδεράκια για κάποιον άλλο και σχολίασε “Είναι ξεκάθαρο ότι ο κόσμος είναι απογοητευμένος από την κατάσταση με τους ορθοδοντικούς. Δεν υπάρχει ανταγωνισμός και οι τιμές είναι πολύ υψηλές”

#true story #επιστημονική ανακάλυψη #παράξενα της υγείας