Επαναστατική θεραπεία που βελτιώνει τις σεξουαλικές επιδόσεις

Οι επιστήμονες βρήκαν έναν νέο τρόπο για να βοηθήσουν τους άντρες που αντιμετωπίζουν σεξουαλικά προβλήματα.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο της Σιένα στην Ιταλία έδειξε πώς η έκθεση σε έντονο φως, παρόμοιο με το φως της ημέρας, βελτιώνει τις επιδόσεις του άντρα στο σεξ. Η έκθεση στο φως, αυξάνει την παραγωγή τεστοστερόνης σε τέτοιο βαθμό ώστε να τριπλασιάσει τη σεξουαλική ικανοποίηση του άνδρα.

Σύμφωνα με μελέτες περίπου το 1/4 των ανδρών αντιμετωπίζουν προβλήματα στην σεξουαλική τους ζωή ασχέτως ηλικίας ή άλλων παραγόντων. Οι επιστήμονες παρατήρησαν πως η σεξουαλική επιθυμία άλλαζε ανάλογα με τις εποχές και έτσι αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν ένα πείραμα με βάση το φως. Σε αυτό συμμετείχαν 38 άνδρες με χαμηλή λίμπιντο οι οποίοι χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα περνούσε περίπου μισή ώρα καθημερινά σε ένα δωμάτιο με έντονο, λευκό φως ενώ η δεύτερη σε ένα πιο χαμηλό φως για δύο βδομάδες. Στο τέλος αυτού του χρονικού διαστήματος, οι μελετητές εξέτασαν τα επίπεδα τεστοστερόνης και διαπίστωσαν σημαντική άνοδο στα άτομα που εκτίθονταν στο έντονο φως. Πριν τη θεραπεία, ο μέσος όρος των ανδρών είχε βαθμολογήσει την σεξουαλική του ικανοποίηση με 2/10. Μετά τη θεραπεία η πρώτη ομάδα είχε μέσο όρο ικανοποίησης 6,3 ενώ η δεύτερη είχε ελάχιστη διαφορά, μόλις έφτασε το 2,7.

Αύξηση διαπιστώθηκε και στην τεστοστερόνη τους. Ενώ αρχικά ο μέσος όρος τεστοστερόνης ήταν στα 2,1 ng/ml, μετά την έκθεση στο έντονο φως έφτασε τα τα 3,6 ng / ml. Τα αποτελέσματα αυτά επιβεβαιώνονται και από την αύξηση γονιμότητας που υπάρχει κατά τους θερινούς μήνες. Τα ευρήματα της έκθεσης παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο του European College of Neuropsychopharmacology στη Βιέννη. Οι ίδιοι οι επιστήμονες αναφέρουν πως πρέπει να συνεχιστούν οι έρευνες γύρω από τα οφέλη του φωτός στη σεξουαλική επιθυμία όμως τονίζουν πως μόλις άνοιξε ένας νέος δρόμος για την αντιμετώπιση των σεξουαλικών προβλημάτων.  

#άνδρας #σεξουαλική υγεία #σεξ #σχέσεις