Έχεις μυωπία; Τότε είσαι πιο έξυπνος!

Ήρθε η ώρα να αισθανθείς περήφανος για την κακή σου όραση.

Μελέτη του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Μάιντς της Γερμανίας απέδειξε πως οι άνθρωποι με μυωπία έχουν υψηλότερο IQ και είναι πιο μορφωμένα από άλλους που έχουν τέλεια όραση. Οι ερευνητές θέλησαν να δουν για ποιο λόγο υπάρχει μεγάλη αύξηση κρουσμάτων μυωπίας στην Ευρώπη, καθώς πλέον το 50% των εργαζομένων άνω των 40 ετών αντιμετώπιζαν πρόβλημα με την όρασή τους.

Πραγματοποίησαν λοιπόν μία μεγάλη έρευνα όπου συμμετείχαν 3.452 άτομα. Σε αυτά έγιναν οφθαλμολογικές εξετάσεις καθώς και τεστ ευφυΐας ενώ οι ερευνητές έλαβαν υπόψη και την ηλικία τους. Διαπίστωσαν αναλύοντας τα αποτελέσματα πως τα άτομα που έχουν μυωπία έχουν την ικανότητα να μαθαίνουν πιο γρήγορα και εύκολα ενώ ταυτόχρονα είχαν ασχοληθεί περισσότερο με τη μόρφωσή τους.

Ωστόσο, οι ειδικοί τόνισαν πως δεν είναι η μυωπία που επηρεάζει το IQ αλλά μάλλον το αντίθετο. Δηλαδή, τα άτομα που έχουν υψηλότερο δείκτη ευφυΐας έχουν την τάση να διαβάζουν και να μορφώνονται περισσότερο με αποτέλεσμα να “κουράζουν” τα μάτια τους και να αποκτούν μυωπία.

#επιστημονικά νέα #όραση