Γιατί δεν μπορώ να διατηρήσω τα κιλά που έχασα;

Χάνετε τα κιλά που επιθυμείτε αλλά μετά από λίγο καιρό αυτά “επιστρέφουν”;

Έχετε κοπιάσει πολύ για να χάσετε τα περιττά κιλά με αυστηρές δίαιτες, άσκηση και έχετε χάσει πολύτιμο χρόνο και χρήμα. Όμως ό,τι κι αν κάνετε δεν μπορείτε να διατηρήσετε με τίποτα το επιθυμητό βάρος. Δείτε λοιπόν τους 5 πιο συνηθισμένους λόγους που συμβαίνει αυτό.

Προσπαθείτε να χάσετε βάρος γρήγορα

Οι περισσότεροι άνθρωποι επιδιώκουν άμεση απώλεια κιλών και καταφεύγουν σε αυστηρά διατροφικά προγράμματα και εντατική άσκηση κάτι που όμως δεν μπορούν να ακολουθήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το να καταφεύγετε όμως ακόμα και σε ακατάλληλες δίαιτες ή σε ένα πρόγραμμα εκγύμνασης που δεν μπορείτε να ακολουθήσετε για πάντα είναι λογικό να σας κάνει να “παίρνετε” πίσω τα κιλά που καταφέρατε να χάσετε. Επομένως διαλέξτε μια διατροφή που θα μπορείτε να ακολουθήσετε για μία ζωή και ξεκινήστε τη γυμναστική σε ρυθμούς που θα μπορείτε να ακολουθήσετε για πάντα. Μπορεί τα αποτελέσματα να μην είναι άμεσα όμως θα έχουν διάρκεια.

Δεν έχετε ρεαλιστικούς στόχους

Το να ονειρεύεστε πως θα χάσετε γρήγορα πολλά κιλά και θα αποκτήσετε ένα καλογυμνασμένο κορμί απαιτεί κόπο, χρόνο και κυρίως υπομονή. Έχει μεγάλη σημασία να κατανοήσετε τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του σώματός σας. Αν για παράδειγμα σκέφτεστε πως μετά από 3 μήνες θα έχετε καταφέρει να χάσετε τα 10 επιπλέον κιλά που έχετε, όταν αυτό δεν θα συμβεί – όπως είναι και το φυσιολογικό – θα απογοητευτείτε και κατά πάσα πιθανότητα θα σταματήσετε την προσπάθεια.

Οι λόγοι που κάνετε δίαιτα

Το να κάνετε δίαιτα επειδή πλησιάζει το καλοκαίρι, είναι κάποια γιορτή ή κοινωνική εκδήλωση κ.τ.λ. είναι κάτι εντελώς ανούσιο. Ο χειρότερος όμως λόγος για να κάνετε δίαιτα είναι γιατί πιστεύετε πως χάνοντας βάρος θα γίνεται ευτυχισμένοι. Οι άνθρωποι που προσπαθούν να χάσουν βάρος για έναν από τους παραπάνω λόγους καταλήγουν πάντα να μην μπορούν να διατηρήσουν τα κιλά που επιθυμούν. Αυτό που πρέπει να σκέφτεστε είναι πως επιλέγετε να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες για να έχετε καλύτερη υγεία και να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να λειτουργεί καλύτερα.

Θεωρείτε την απώλεια βάρους ως τελικό στόχο

Καταφέρατε να χάσετε τα κιλά που θέλετε και νομίζετε ότι ξεμπερδέψατε με το θέμα της διατροφής; Τότε είναι σίγουρο πως σύντομα θα καταφύγετε πάλι σε δίαιτα καθώς θα έχετε πάρει τα κιλά που χάσατε. Μην ξεχνάτε ότι ο στόχος σας είναι να διατηρήσετε το βάρος που θέλετε. Μάλιστα, οι ειδικοί λένε πως για να “κλείσουν” τα λιποκύτταρα και να μην πάρετε βάρος εύκολα, χρειάζονται τουλάχιστον 2 χρόνια.

Δεν προσαρμόζεστε

Η καθημερινότητά μας απαιτεί να είμαστε ευέλικτοι με τη διατροφή και να μπορούμε να βρίσκουμε τις κατάλληλες εναλλακτικές λύσεις. Όταν οι ρυθμοί της δουλειάς σας ανέβουν δεν σημαίνει πως πρέπει να αμελήσετε τη διατροφή ή την άσκηση και να καταφύγετε σε ανθυγιεινές λύσεις. Πλέον, υπάρχουν πολλές, γρήγορες και υγιεινές επιλογές για να τρέφεστε σωστά. Όσο για την άσκηση υπάρχουν 30 λεπτά ή και ακόμα μικρότερα προγράμματα που μπορείτε να κάνετε από την άνεση του σπιτιού σας χωρίς έξοδα και χωρίς εξοπλισμό. Άρα, δεν έχετε καμία δικαιολογία.

#αντιμετώπισέ το #υγεία και διατροφή #απώλεια βάρους