Γιατί σερβίρουν ζελέ στα νοσοκομεία;

Δείτε γιατί πρέπει να καταναλώνετε πιο συχνά αυτό το ελαφρύ σνακ!

Η ζελατίνη φτιάχνεται από αμινοξέα που βρίσκονται κυρίως στα οστά και τους ιστούς των ζώων και είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία πολλών οργάνων. Πλέον όμως, δεν τρεφόμαστε με τις τροφές αυτές, επομένως η κύρια πηγή που μπορούμε να λάβουμε αυτά τα απαραίτητα αμινοξέα είναι η ζελατίνη.

Το 1/3 της ζελατίνης αποτελείται από γλυκίνη η οποία έχει αντιφλεγμονώδεις και επουλωτικές ιδιότητες ενώ βοηθά στο να κοιμηθούμε πιο εύκολα. Επιπλέον, το ζελέ επειδή αποτελείται κυρίως από νερό είναι εύκολο στη χώνεψη, ελαφρύ για το στομάχι και ενισχύει το πεπτικό σύστημα. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, την έκκριση γαστρικού οξέος και βελτιώνει την υγεία των οστών και των αρθρώσεων. Τέλος, απομακρύνει τις τοξίνες από το συκώτι και τον οργανισμό γενικότερα, βελτιώνει το ανοσοποιητικό, το μεταβολικό ρυθμό και τις γνωστικές δεξιότητες, “εμποδίζει” τις αλλεργίες και τις δυσανεξίες ενώ η κερατίνη που περιέχει χαρίζει υγιή μαλλιά, νύχια, δέρμα και δόντια.

Αν λοιπόν θέλετε φροντίσετε το σώμα “μέσα και έξω”, το ζελέ είναι ένας εξαιρετικός σύμμαχος για υγεία και ομορφιά.  

#διατροφή #υγεία και διατροφή #υγεία και ομορφιά