Γίνε πράσινος: Ενα έξυπνο βίντεο που θα σας βοηθήσει να στέφτεστε πιο...οικολογικά!

Η σωστή και ευσυνείδητη οικολογική συμπεριφορά ξεκινάει από την καθημερινότητα, δηλαδή από το σπίτι μας και επεκτείνεται στο αστικό μας περιβάλλον. Η οικολογική συμπεριφορά δεν αφορά μόνο το περιβάλλον μας, αλλά την προστασία της ίδιας μας της ζωής και τη υγείας μας. Είναι καιρός να το καταλάβουμε όλοι...

Η – κινουμένων σχεδίων – ταινία μικρού μήκους GOING GREEN, φέρει την υπογραφή του Thiago S. Aranha, ο οποίος την δημιούργησε για το Ψηφιακό Κινηματογραφικό Κέντρο ΜΑ του London Metropolitan University με σκοπό να μας αφυπνίσει ακριβώς σ’αυτόν τον τομέα.

Μας παρουσιάζει, λοιπόν, τη ζωή ένος φαναριού δρόμου μιας τεράστιας μεγαλούπολης, που μετά από την αιφνιδιαστική επίσκεψη κάποιων πουλιών, επιμένει να γίνεται συνεχώς «πράσινο» όταν όλα τα άλλα φανάρια γύρω του γίνονται «κόκκινα» για να ρυθμίζουν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Τί σημαίνει αυτό για το περιβάλλον; 

Δείτε το:

10 Απλοί, καθημερινοί τρόποι για να γίνεις κι εσύ «ΠΡΑΣΙΝΟΣ»:

1) Αντικαταστήστε τις συμβατικές σας λάμπες με λάμπες χαμηλής ηλεκτρονικής κατανάλωσης, θα εξοικονομήσετε χρήματα και ενέργεια.

2) Ανακυκλώστε, μην ξεχνάτε τους μπλε κάδους. Αυτοί είναι οι χρηστικοί κάδοι, οι συμβατικοί είναι «άχρηστοι». Αν ανακυκλώνετε μόνο τα μισά από τα απορρίμματα του σπιτιού σας θα εξοικονομήσετε περίπου 1.000 kilograms διοξειδίου του άνθρακα το χρόνο.

going green3) Κλείνετε τις ηλεκτρονικές σας συσκευές, από την οθόνη του υπολογιστή μέχρι την τηλεόραση και το DVD player.

4) Χρησιμοποιήστε λιγότερο ζεστό νερό είτε εγκαθιστώντας ένα ντους χαμηλής ροής είτε πλένοντας τα ρούχα σας με χλιαρό νερό.

5) Προσπαθήστε να αγοράζετε προϊόντα για το σπίτι με όσο το δυνατόν λιγότερο περιτύλιγμα, αποφύγετε δηλαδή νάιλον, «φορτωμένες» πλαστικές συσκευασίες, κ.ά

6) Μην χρησιμοποιείτε τις σακούλες των σούπερ μάρκετ για σακούλες απορριμμάτων. Μπορείτε να βάλετε έναν ειδικό κάδο σπίτι και να τον αδειάζετε είτε στον κάδο ανακύκλωσης είτε σε συμβατικό κάδο.

7) Ρυθμίστε το θερμοστάτη σας κατά δύο βαθμούς κελσίου λιγότερους το χειμώνα και κατά δύο βαθμούς περισσότερο το καλοκαίρι.

8) Αν διαπιστώνετε ότι στην πολυκατοικία σας γίνεται σπατάλη στο νερό ή στο ηλεκτρικό να το επισημάνετε στη συνέλευση των ενοίκων. Μην αφήνετε τα φώτα της πολυκατοικίας σας αναμμένα.

9) Να μοιράζεστε με τους φίλους σας –και οι γονείς κυρίως με τα παιδιά τους- πληροφορίες σχετικά με την ανακύκλωση και την εξοικονόμηση ενέργειας. Μην ντρέπεστε να τους κάνετε «φιλικές» παρατηρήσεις.

10) Όσοι διαθέτετε έστω και ελάχιστα τετραγωνικά μπαλκονιού προσπαθήστε να διατηρήσετε όσες γλάστρες μπορείτε. Τα φυτά είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχός μας καθώς απορροφούν το διοξείδιο του άνθρακα.

#Video #άνθρωπος και φύση #video animation