Η 3' άσκηση που μπορείς να κάνεις βλέποντας τηλεόραση

Δεν έχεις πια καμία δικαιολογία.

Μετά από μια σκληρή μέρα στη δουλειά, οι περισσότεροι προτιμάμε να χαλαρώσουμε μπροστά στην τηλεόραση παρά να γυμναστούμε. Αυτό μακροπρόθεσμα δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα στην υγεία μας. Οι γιατροί συνιστούν να ασκούμαστε 2 – 3 φορές την εβδομάδα για περισσότερο από 45 λεπτά. Για όσους αρνούνται ή δεν έχουν το χρόνο να ασκηθούν τόσο, υπάρχει λύση και χρειάζεται μόλις 3 λεπτά.

Ακόμα και αυτή η ολιγόλεπτη προπόνηση βοηθά να κρατήσουμε εύπλαστους τους μυς και τις αρθρώσεις, προστατεύοντάς τους από τη φθορά του χρόνου ενώ ταυτόχρονα καίμε θερμίδες και τονώνουμε το σώμα μας.

Το μυστικό λοιπόν είναι οι ισομετρικές, ή αλλιώς στατικές, ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε από την άνεση του σπιτιού σας χωρίς όργανα, χρησιμοποιώντας μόνο το ίδιο το βάρος σας και δίνουν παρόμοια αποτελέσματα με αυτά που θα είχατε αν κάνατε βάρη. Είναι εξαιρετικές και για αρχάριους ενώ αποτελούν τη βάση για άλλα είδη γυμναστικής όπως η γιόγκα ή το πιλάτες.

Δείτε πώς θα το κάνετε:

Σύσφιξη γλουτών

Σε όρθια ή καθιστή θέση σφίξτε τους γλουτούς σας για 6''. Έπειτα χαλαρώστε για 15'' και επαναλάβετε 5 φορές. Ξεκουραστείτε για 1 λεπτό πριν προχωρήσετε στην επόμενη άσκηση.

Σύσφιξη χεριών

Για να τονώσετε το άνω μέρος του σώματός σας, ενώστε τα χέρια σας και τεντώστε τα σε ευθεία μπροστά σας με τους αγκώνες σε ελαφριά κάμψη. Σφίξτε για 6'' και χαλαρώστε για 15''. Επαναλάβετε 5 φορές.

Σανίδα

Αυτή η άσκηση επικεντρώνεται στη μέση, τους γλουτούς, τους μηρούς, τους ώμους αλλά ωφελεί ολόκληρο το σώμα. Πάρτε τη θέση “σανίδα”, λυγίστε τους αγκώνες έτσι ώστε το βάρος σας να στηρίζετε στους πήχεις σας. Ανάλογα με το τι σας βολεύει στηριχτείτε στα χέρια ή στους πήχεις και σφίξτε τον κορμό σας 15 -30 ''. Επαναλάβετε 3 φορές με παύση 15 δευτερολέπτων σε κάθε σετ.

Άσκηση στον τοίχο

Είστε σε όρθια στάση, έχοντας στο μισό περίπου μέτρο έναν τοίχο πίσω σας. Ανοίγετε τα πόδια σας στο ύψος των ώμων και γέρνετε προς τα πίσω σαν να κάνετε squat χρησιμοποιώντας τον τοίχο ως στήριγμα. Κρατήστε αυτή τη θέση για 15 – 30 δευτερόλεπτα σφίγγοντας γλουτούς και μηρούς.  

#fitness #άσκηση