Στυτική δυσλειτουργία: Η αιτία που δεν γνωρίζαμε μέχρι σήμερα

Η στυτική λειτουργία επηρεάζεται από μία σειρά παραγόντων. Όμως η έλλειψη μίας βιταμίνης είναι αρκετή για να δημιουργήσει προβλήματα στη σεξουαλική ζωή.

Η ψυχολογία, η συνολική υγεία αλλά και η διατροφή είναι οι βασικοί παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στη σεξουαλική ζωή. Όμως υπάρχει ένας συγκεκριμένος παράγοντας που μέχρι τώρα δεν δίναμε αρκετή βαρύτητα, η βιταμίνη Β12.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Ιστίνιε της Τουρκίας μελέτησαν τη δράση της συγκεκριμένης βιταμίνης και διαπίστωσαν ότι συμβάλλει σημαντικά στη διατήρηση της στύσης. Ταυτόχρονα, η καθημερινή και επαρκής πρόσληψη της Β12 δρα ενάντια στην πρόωρη εκσπερμάτιση. Η μελέτη αυτή μπορεί να γίνει η βάση ώστε να αντιμετωπίζεται η στυτική δυσλειτουργία με έναν πιο φυσικό τρόπο.

Σε ποιες τροφές θα τη βρείτε

Η Β12 υπάρχει στο κόκκινο και το λευκό κρέας, το ψάρι, τα οστρακοειδή, τα αυγά, τα γαλακτοκομικά και τα ενισχυμένα δημητριακά. Οι ενήλικες χρειάζονται κατά μέσο όρο περίπου 1,5 mg της βιταμίνης αυτής η οποία συντελεί στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος ενώ η έλλειψή της, εκτός από προβλήματα στύσης, έχει συνδεθεί με την αναιμία, τα στομαχικά έλκη, προβλήματα όρασης, κατάθλιψη και το συχνό μούδιασμα.  

#άνδρας #σεξουαλική υγεία