Καθημερινές συνήθειες που μας γερνάνε

Οι εκφράσεις και οι συνήθειες που έχουμε σε καθημερινή βάση είναι αυτές που σχηματίζουν τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες στο πρόσωπό μας.

Δείτε τι πρέπει να αποφεύγετε για να έχετε ένα όμορφο και νεανικό δέρμα.

Διατροφή με χαμηλά λιπαρά

Για την πρόληψη των ρυτίδων, είναι απαραίτητο να καταναλώνουμε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βοηθούν να διατηρήσουμε το δέρμα απαλό και λείο. Μια διατροφή χαμηλή σε λιπαρά μας στερεί αυτό το στοιχείο, προκαλώντας πρόωρη γήρανση του δέρματος.

Να πίνετε με καλαμάκι

Η κίνηση που κάνετε για να πιείτε το ποτό σας με καλαμάκι προκαλεί γραμμές και ρυτίδες γύρω από το στόμα. Προτιμήστε να πίνετε απευθείας από το μπουκάλι ή το ποτήρι. Φυσικά, το ίδιο συμβαίνει και όταν καπνίζεται. Το κόψιμο του τσιγάρου μπορεί να είναι μια σκληρή διαδικασία αλλά αν καταφέρετε να το κόψετε για ένα μήνα και δείτε τα αποτελέσματα στο δέρμα και τον οργανισμό σας, θα καταλάβετε πόσο αξίζει αυτή η προσπάθεια.

Κοιμάστε στο πλάι ή μπρούμυτα

Η επαφή του προσώπου σας με το μαξιλάρι αυξάνει τις ρυτίδες σε μάγουλα, μάτια και πηγούνι. Η καλύτερη λύση είναι να κοιμάστε ανάσκελα.

Κακή στάση σώματος

Εκτός του ότι επιβαρύνετε τα οστά σας, οι μύες που δέχονται πίεση προκαλούν πόνο και κούραση. Η εκτεταμένη παραμονή σε αυτή την κατάσταση προκαλεί παραμόρφωση στο σώμα και στο πρόσωπο.

Η χρήση αντηλιακού μόνο το καλοκαίρι

Η υπερβολική έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες είναι η κύρια αιτία της πρόωρης γήρανσης του δέρματος. Για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τις σκληρές επιδράσεις του ήλιου είναι σημαντικό να φοράτε αντηλιακό σας όλο το χρόνο, καθώς ακόμα και όταν έχει συννεφιά, τα σύννεφα μπλοκάρουν μόλις το 20% της υπεριώδους ακτινοβολίας.

Υπερβολική χρήση θέρμανσης

Η χρήση τεχνητών μέσων θέρμανσης ξηραίνει τον αέρα. Εκτός από τον αέρα όμως ξηραίνουν και την επιδερμίδα σας με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ρυτίδες. Προσπαθήστε λοιπόν, να μην το παρακάνετε με τη θέρμανση.

Αποκλείεται εντελώς τη ζάχαρη

Όλοι γνωρίζουμε ότι η ζάχαρη μας κάνει κακό, αλλά το ίδιο συμβαίνει και με το άγχος. Μερικές φορές θα πρέπει να δώσετε στον εαυτό σας μια μικρή απόλαυση, αν αυτό μπορεί να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα.

Πλένετε πολύ δυνατά το πρόσωπο

Είναι κάτι που το κάνετε καθημερινά, όσοι όμως επιδεικνύουν υπερβάλλοντα ζήλο με τον καθαρισμό αφαιρούν έλαια που βοηθούν το δέρμα να διατηρήσει το pH του. Το ίδιο ισχύει και για τον τρόπο που απλώνετε κρέμες στο πρόσωπο. Φροντίστε να κάνετε απαλές και ήρεμες κινήσεις.

Στηρίζεστε στο μάγουλο και το πηγούνι ή τρίβετε τα μάτια σας

Η κίνηση αυτή όταν γίνεται συχνά "τσαλακώνει" μόνιμα το δέρμα.

Βλέπετε πολλές ώρες τηλεόραση

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι για κάθε ώρα που περνάτε μπροστά στην τηλεόραση μειώνεται το προσδόκιμο ζωής κατά 22 λεπτά. Οι ειδικοί συστήνουν να σηκώνεστε και να περπατάτε για λίγο κάθε μισή ώρα.  

#ομορφιά #αντιγήρανση