Light κέικ με γλάσο σοκολάτας και rasberry!

Λαχταριστό, αφράτο, σοκολατένιο κέικ που μπορείτε να απολαύσετε παίρνοντας μόνο 300 θερμίδες!

Υλικά

Σπρέι μαγειρικής

8 μεγάλα ασπράδια αυγών

1 κγ κρέμα ταρτάρ

1/4 κγ αλάτι

1 φλ ζάχαρη

1 1/4 κγ εκχύλισμα βανίλιας

3/4 φλ αλεύρι

1/2 φλ raspberry κονσέρβα χωρίς κουκούτσι

170 γρ ημίγλυκη σοκολάτα

3/4 φλ κρέμα γάλακτος

1/2 χούφτα φρέσκα raspberry

Εκτέλεση

Ζέστανε το φούρνο στους 200 και στο κάτω ράφι βάλε ένα ταψί που έχεις ψεκάσει με σπρέι μαγειρικής. Σε ένα μπολ χτύπησε τα ασπράδια αυγών, 1 κουταλιά της σούπας νερό, την κρέμα ταρτάρ και το αλάτι μέχρι να γίνει σαν αφρός. Συνέχισε προσθέτοντας τη ζάχαρη σταδιακά, μέχρι να γίνει αφράτο. Πρόσθεσε τη βανίλια και χτύπησε 1 λεπτό. Πρόσθεσε μια μικρή ποσότητα αλεύρι και επανάλαβε μέχρι να ενσωματωθεί όλο το αλεύρι. Ρίξε το μείγμα ομοιόμορφα στο ταψί και ψήσε για 25 έως 30 λεπτά. Κόψε το κέικ γύρω γύρω με ένα μαχαίρι και άφησέ το στο ράφι για 2 ώρες. Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά, βράσε την κονσέρβα rasberry, ανακατεύοντας. Σε ένα φούρνο μικροκυμάτων, λιώσε τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος. Γύρισε ανάποδα το κέικ πάνω σε ένα ξύλο κοπής και με ένα εργαλείο κοπής κόψε 12 στρογγυλά κομμάτια από το κέικ. Ρίξε1 κουταλάκι σούπας από την κονσέρβα στην κορυφή κάθε κέικ. Άλειψε όλες τις πλευρές κάθε κέικ με 1/4 φλιτζάνι από το γλάσο. Σέρβιρε με φρέσκα raspberry.

#συνταγές #γλυκό με λίγες θερμίδες #σοκολάτα