Μειώστε κατά 14% την πιθανότητα διαζυγίου με μία απλή συνήθεια

Πόσο εύκολο είναι να “σώσει” κανείς το γάμο του; Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αποκτώντας μια απλή συνήθεια μπορείτε να αυξήσετε κατά πολύ τις πιθανότητες.

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Λίνκολν υποστηρίζει πως αν τα ζευγάρια φροντίζουν να βγαίνουν “ραντεβού” έξω μία φορά το μήνα, αφήνοντας τα παιδιά και όσο το δυνατόν περισσότερες υποχρεώσεις στο σπίτι, έχουν λιγότερες πιθανότητες να κάνουν αίτηση διαζυγίου.

Η έρευνα έγινε σε περίπου 10.000 ζευγάρια με παιδιά. Από αυτά το 36% δεν έβγαιναν σχεδόν ποτέ, το 23% έβγαιναν λιγότερο από μία φορά το μήνα, το 30% κατάφερναν να τηρούν το μηνιαίο ραντεβού τους ενώ μόλις το 11% έβγαιναν μία φορά την εβδομάδα. Το παράξενο της έρευνας είναι πως η μείωση των πιθανοτήτων ενός διαζυγίου δεν αυξανόταν με τη συχνότητα των ραντεβού, αλλά παρέμενε σταθερό. Δηλαδή, είτε το ζευγάρι έβγαινε μία φορά το μήνα είτε συχνότερα το ποσοστό έμενε στο 14%. Αντίθετα, οι πιθανότητες να χωρίσει το ζευγάρι αυξάνονταν από τη στιγμή που δεν μπορούσαν να τηρούν το “ραντεβού του μήνα”.

Οι ερευνητές τόνισαν πως δεν έχει σημασία τι θα έκαναν στην έξοδο τους τα ζευγάρια, αρκεί να ήταν κάτι που ευχαριστούσε και τους δύο και τους έκανε να “σπάνε” τη ρουτίνα τους. Ξέρετε λοιπόν τι πρέπει να κάνετε, εάν θέλετε να διατηρήσετε το γάμο σας!

#σχέσεις #γάμος #ψυχολογία #έρευνα