Οι επιστήμονες έλυσαν το μυστήριο του γυναικείου οργασμού

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως βρήκαν απαντήσεις γύρω από το ζήτημα του γυναικείου οργασμού και έχουν όλες άμεση σχέση με την ωορρηξία.

Σε πολλά είδη των θηλαστικών, το αρσενικό ξεκινά τη διαδικασία ωορρηξίας του θηλυκού με την σεξουαλική τόνωση της ώστε να την "αναγκάσει" να γίνει πιο γόνιμη. Επιπλέον, μελέτες έχουν δείξει πως ο οργασμός βοηθά τους πιθήκους να έχουν ωορρηξία και στη σύλληψη. Αυτό φυσικά από μόνο του δεν αποτελεί τεκμήριο, καθώς έχει αποδειχθεί πως ο κύκλος αναπαραγωγής του ανθρώπου δεν έχει πλέον σχέση με τους πιθήκους.

Η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους άλλωστε, είχε ως αποτέλεσμα τη μετατόπιση της κλειτορίδας από μέσα προς τα έξω, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη σχέση μεταξύ οργασμού και αναπαραγωγής. Έτσι, οι μελετητές, αφού δεν βρήκαν καμία σχέση στην αναπαραγωγή και τον οργασμό, ανέλυσαν τις ορμόνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του οργανισμού και είδαν πως παίζουν σημαντικό ρόλο στην ωορρηξία.

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Βιολογίας του Γέιλ κατέληξαν λοιπόν στο συμπέρασμα, πως ίσως ο οργασμός σήμερα να μην έχει σχέση με την ωορρηξία αλλά φαίνεται να είναι κατάλοιπο από μια προγονική λειτουργία με την οποία προκαλούνταν η ωορρηξία. Μάλιστα, ισχυρίζονται πως ο γυναικείος οργασμός αποτελεί "κληρονομιά" από τους προγόνους μας, τους πιθήκους. Φυσικά,  ο γυναικείος οργασμός που είχαν αρχικά οι γυναίκες, δεν έχει καμία σχέση με το σημερινό “ορμονικό κύμα” αλλά είναι και αυτό μέρος της εξέλιξης του ανθρώπου.   

#γυναίκα #έρευνα #σεξουαλική υγεία #σεξ