Οι γυναίκες είναι γενετικά "προγραμματισμένες" να απιστήσουν

Φαίνεται πως οι γυναίκες από τη φύση τους θέλουν να έχουν ένα back up σχέδιο.

Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου του Τέξας. Συγκεκριμένα οι ερευνητές αμφισβητούν τη μονογαμία του ανθρώπου γενικότερα, και ειδικά για τις γυναίκες, αναφέρουν πως τείνουν να απατούν τους συντρόφους τους κυρίως για να έχουν ένα plan b σε περίπτωση που η σχέση τους αποτύχει.

Ο επικεφαλής της έρευνας δρ. David Buss, αναφέρει πως η μονογαμία δεν χαρακτήριζε τις πρωτόγονες κοινωνίες των ανθρώπων. Ο μέσος όρος ζωής των προγόνων δεν ξεπερνούσε τα 30 έτη, και οι άνδρες τότε – όπως και τώρα – ζούσαν λιγότερο από τις γυναίκες. Έτσι, εκείνες στρέφονταν στο να βρουν έναν νέο σύντροφο παράλληλα ώστε να νιώθουν ασφάλεια και να εξασφαλίσουν του απαραίτητους πόρους ώστε να ζήσουν. Εξηγεί λοιπόν πως η τάση αυτή έγινε ένα γενετικό χαρακτηριστικό της γυναικείας φύσης. Τονίζει μάλιστα πως οι σχέσεις των ανθρώπων και ιδίως η στρατηγική των γυναικών σήμερα περιλαμβάνει το ζευγάρωμα με ένα ταίρι, το χωρισμό με αυτό και την σύναψη νέας σχέσης άμεσα.

Μία άλλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης από τον Rafael Wlodarski και μία ομάδα ερευνητών παρατήρησε πως υπάρχει άμεση σχέση του μήκους του παράμεσου του δαχτύλου με τις πιθανότητες που έχει ένα άτομο να απιστήσει. Ωστόσο, δεν κατάφεραν να βρουν την αιτιώδη σχέση ανάμεσα σε αυτά τα δύο χαρακτηριστικά.

Αξίζει να αναφέρουμε πως δεν υπάρχει καμία μελέτη που να αποδεικνύει την μονογαμία ή την πολυγαμία του ανθρώπου καθώς οι σεξουαλικές σχέσεις είναι ιδιαίτερα περίπλοκες και επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες όπως το περιβάλλον και οι προηγούμενες εμπειρίες του κάθε ανθρώπου.  

#γυναίκα #σχέσεις #σεξ #σεξουαλική υγεία #έρευνα