Όση γυμναστική και αν κάνετε δεν θα έχετε αποτελέσματα, αν κάνετε ΑΥΤΟ!

Σπαταλάτε ώρες στο γυμναστήριο αλλά τα αποτελέσματα είναι... ανύπαρκτα;

Ίσως φταίει το ότι κάνετε καθιστική ζωή. Νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε στο Annals of Internal Medicine έδειξε πως ακόμα κι αν ξοδεύετε πολλές .ώρες την εβδομάδα στο γυμναστήριο αν τις υπόλοιπες ώρες τις περνάτε καθιστός δεν θα έχετε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε ότι πρέπει να γυμναζόμαστε, όμως είναι πολύ μικρό το ποσοστό των ανθρώπων που όντως αθλείται με τη συνιστώμενη συχνότητα και ένταση, 2,5 ώρες μέτριας έντασης αερόβια άσκηση την εβδομάδα. Στην Αμερική για παράδειγμα οι άνθρωποι που ακολουθούν αυτό το πρόγραμμα είναι μόλις το 20%.

Ακόμα και αν γυμνάζεστε όσο πρέπει, μειώνετε σημαντικά τα οφέλη της άσκησης αν περνάτε το υπόλοιπο της ημέρας καθιστοί. Ο Δρ. David Alter από το πανεπιστήμιο του Τορόντο μαζί με τους συνεργάτες του, διαπίστωσαν σε έρευνα που έκαναν πως τα άτομα που συνηθίζουν να το κάνουν αυτό έχουν υψηλότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιαγγειακές παθήσεις, διαβήτη, καρκίνο ή να έχουν πρόωρο θάνατο. 'Ο,τι ακριβώς συμβαίνει και με τα άτομα που δεν γυμνάζονται. Πιο συγκεκριμένα έχουν 90% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν διαβήτη, 18% να χάσουν τη ζωή τους από ασθένεια της καρδιάς ή καρκίνο και 24% περισσότερες πιθανότητες έχουν πρόωρο θάνατο από άλλες αιτίες σε σύγκριση με άτομα που γυμνάζονται και είναι πιο δραστήρια την υπόλοιπη μέρα τους.

Αν λοιπόν συνηθίζετε να κάθεστε στον καναπέ ατέλειωτες ώρες μετά τη δουλειά ή τη γυμναστική καλύτερα να σηκωθείτε ώστε να εξασφαλίσετε τα μέγιστα αποτελέσματα για τη γραμμή και, κυρίως, την υγεία σας.  

#fitness #υγεία και άσκηση