Ποινή φυλάκισης για γονείς που επιβάλλουν τη χορτοφαγία στα παιδιά

Ιταλίδα πολιτικός πρότεινε ένα νέο νόμο, σύμφωνα με τον οποίο θα τιμωρούνται οι γονείς που υποχρεώνουν τα παιδιά τους να ακολουθήσουν χορτοφαγική ή vegan διατροφή.

Η Elvira Savino προτείνει να υπάρξει ποινή φυλάκισης ενός έτους για τους γονείς που επιβάλλουν τη χορτοφαγική διατροφή σε ανήλικα κάτω των 16 ετών. Μάλιστα, υποστήριξε πως θα πρέπει να η ποινή να είναι αυστηρότερη όταν το παιδί είναι κάτω των 3 ετών ενώ αν το παιδί ασθενήσει ή χάσει τη ζωή του η ποινή να φτάνει τα 6 χρόνια φυλάκισης.

Η πολιτικός υποστηρίζει πως τα παιδιά που ακολουθούν αυτού του είδους τη διατροφή δεν λαμβάνουν τις απαραίτητες βιταμίνες και τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζονται στο ξεκίνημα της ζωής τους.

Ωστόσο, η ιταλική Εταιρία Επιστήμης Τροφίμων καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της Savino τονίζοντας πως οι κίνδυνοι που διατρέχουν τα παιδιά από την υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης και λιπαρών είναι πολλοί περισσότεροι. Είναι γνωστό πως η σωστή διατροφή βασίζεται στη ισορροπία. Άλλωστε και στο πρόσφατο περιστατικό με το νήπιο που υποσιτιζόταν στην Ιταλία, η γονική επιμέλεια αφαιρέθηκε επειδή ακριβώς οι γονείς αμέλησαν να φροντίσουν ώστε το παιδί να λαμβάνει όλα τα θρεπτικά στοιχεία.  

#υγεία του παιδιού #διατροφή