Αγοράκι 2 ετών με υδροκεφαλία ελπίζει για τη θεραπεία του

Όταν γεννήθηκε ο μικρός Emmon από το Μπαγκλαντές είχε λίγο μεγαλύτερο κεφάλι από το φυσιολογικό. Μόλις δυο χρόνια μετά, το παιδί αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του καθώς δεν μπορεί να μιλήσει και να περπατήσει.

Το βάρος του φτάνει μόλις τα 9 κιλά και αντιστοιχεί στο μέγεθος που έχει ένα παιδί κατά τον πρώτο χρόνο της ζωής του, ενώ το κεφάλι του είναι 3 φορές μεγαλύτερο από το κανονικό. Ο Emmon δεν μπορεί να μετακινήσει μόνος του το σώμα του, ούτε φυσικά να μιλήσει.

Η υδροκεφαλία από την οποία πάσχει, θεραπεύεται αλλά δυστυχώς η οικογένεια του δεν διαθέτει τα χρήματα που χρειάζονται για να μεταφερθεί το παιδί τους στο εξωτερικό και να λάβει τη σωστή θεραπεία.

Η υδροκεφαλία είναι αποτέλεσμα της συσσώρευσης υγρού στον εγκέφαλο και μπορεί να προκαλέσει ακόμα και τον θάνατο αν δεν αντιμετωπιστεί. Υπάρχουν μάλιστα τρεις διαφορετικοί τύποι υδροκεφαλίας. Ο πρώτος εντοπίζεται κατά τη γέννηση του παιδιού, ο δεύτερος αναπτύσσεται μετά τη γέννηση και ο τρίτος εμφανίζεται σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Ένα στα 2.000 παιδιά γεννιούνται με την πάθηση αυτή, η οποία είναι πλήρως αντιμετωπίσιμη.

Οι γονείς του Emmon δημοσιοποίησαν στην Sun την ιστορία τους με την ελπίδα να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο και να συγκεντρώσουν τα χρήματα που απαιτούνται για να θεραπευτεί ο γιος τους.

#true story #υγεία