Πώς να κόψω την πιπίλα;

Δείτε αποτελεσματικούς τρόπους για να “κόψει” το παιδί σας αυτή τη συνήθεια!

Να ξέρετε πως θα χρειαστεί να οπλιστείτε με υπομονή, όμως στις περισσότερες περιπτώσεις δεν θα χρειαστείτε περισσότερες από 10 μέρες.

Δώστε την σε κάποιον/κάτι που αγαπάει

Προτείνετε στο παιδί σας να την προσφέρει είτε σε ένα λούτρινο είτε σε ένα μωράκι που ξέρει. Μία επίσης καλή επιλογή είναι να την δώσετε στον Άι Βασίλη ή στην νεράιδα που παίρνει τις πιπίλες. Συγκεντρώστε τις πιπίλες σε ένα σημείο ως δώρο και τη νύχτα αντικαταστήστε τις με ένα δώρο για το παιδί σας.

Χαλάστε την

Κάντε τρύπες στην πιπίλα ή σταδιακά ξύστε την με κάτι αιχμηρό ώστε να χάσει τη λεία υφή της. Έτσι το παιδί θα την πετάξει μόνο του. Αν σας ζητήσει καινούρια, μπορείτε να του πείτε πως χαλάει επειδή έχει μεγαλώσει και δεν του χρειάζεται πια.

Δώστε της άσχημη γεύση

Ένα κλασικό κόλπο που εφαρμόζουν πολλοί γονείς είναι να βουτάνε την πιπίλα σε κάτι που έχει κακή γεύση και έτσι το παιδί θα την πετάξει μόνο του.

Χρησιμοποιήστε τις σε κάποια κατασκευή

Αν στο παιδί σας αρέσει να φτιάχνει κατασκευές μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σε ένα κολάζ ή να την κρεμάσετε σαν στολίδι στο δωμάτιο του. Επίσης, αν του αρέσουν τα λουλούδια μπορείτε να του πείτε να την “φυτέψει” σε μια γλάστρα και βάλτε μερικούς σπόρους λουλουδιών.

Πετάξτε την

Είναι η μέθοδος “μαχαίρι”. Απλά ξεφορτώνεστε όλες τις πιπίλες. Ετοιμαστείτε βέβαια για γκρίνια και κλάματα για περίπου μία βδομάδα.

#παιδί #συμβουλές #αντιμετώπισέ το