Σε ποια ηλικία απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ οι γυναίκες;

Σύμφωνα με νέα μελέτη, οι γυναίκες στη μέση ηλικία έχουν καλύτερη σεξουαλική ζωή γεγονός που της βοηθά να έχουν και καλύτερη υγεία.

Ακόμα και αν η συχνότητα της σεξουαλικής επαφής μειώνεται με τα χρόνια, διαπιστώθηκε πως η γυναικεία ικανοποίηση από το σεξ αυξάνεται όσο περνούν τα χρόνια. Στη μελέτη του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ συμμετείχαν γυναίκες από διαφορετικές ηλικιακές ομάδες. Διαπιστώθηκε λοιπόν πως οι γυναίκες που βρίσκονταν στη μέση ηλικία ήταν πολύ πιο ικανοποιημένες από τη σεξουαλική τους ζωή.

Η εξήγηση των αποτελεσμάτων βρίσκεται στο ότι οι γυναίκες σε αυτή την ηλικία έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, γνωρίζουν πολύ καλά το σώμα τους και γενικότερα τη ψυχοσύνθεση τους ενώ έχουν αναπτύξει την ικανότητά τους να επικοινωνούν. Δεν διστάζουν να συζητήσουν τις επιθυμίες τους ή να πειραματιστούν σεξουαλικά ενώ ακόμα και στις περιπτώσεις που ο σύντροφός τους έχει προβλήματα στη σεξουαλική του ζωή (στυτική δυσλειτουργία) μπορούν να το αντιμετωπίσουν ακόμα και να καταφέρουν να τον παροτρύνουν να λάβει την κατάλληλη αγωγή. Μάλιστα, πολλές από τις γυναίκες αυτές ανέφεραν ότι συχνά έχουν πιο αυξημένη λίμπιντο σε σύγκριση με τους συντρόφους τους.

Πέρα όμως από τη σεξουαλική υγεία, η έρευνα αυτή ανέδειξε και τα οφέλη που έχει το σεξ για την υγεία. Το ενδιαφέρον τον επιστημόνων έχει κεντρίσει ένα ιταλικό χωριό, το Acciaroli, καθώς ένας εξαιρετικά υψηλός αριθμός του – 1 στους 10 κατοίκους – ξεπερνά την ηλικία των 100. Μελέτη του Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο ανέφερε πως ένας από τους βασικούς λόγους που συμβαίνει αυτό είναι η αυξημένη σεξουαλική ζωή των κατοίκων. “Η σεξουαλική δραστηριότητα των μεσήλικων και ηλικιωμένων κατοίκων είναι ανεξέλεγκτη στο χωριό αυτό. Είναι πολύ πιθανό η σεξουαλικότητά τους να τους χαρίζει μακροζωία” ανέφερε χαρακτηριστικά ο δρ. Alan Maisel καρδιολόγος και καθηγητής του πανεπιστημίου.  

#γυναίκα #σεξ #σεξουαλική υγεία #καλύτερη ζωή