Σοκολατένια μπισκότα με φυστικοβούτυρο μόνο με 170 θερμίδες!

Λαχταριστά και τραγανά μπισκότα με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο! Μην σας τρομάζουν τα πολλά υλικά, είναι μία πολύ εύκολη και light συνταγή.

Υλικά

Για τα μπισκότα:

2/3 φλ βούτυρο χαμηλό σε λιπαρά ή λάδι καρύδας

3/4 φλ καστανή ζάχαρη

3 κ.σ γιαούρτι από σόγια

1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας

1 φλ αλεύρι ολικής αλέσεως για ζαχαροπλαστική

3/4 φλ αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις

1/4 κ.γ μπέικιν πάουντερ

1/2 κ.γ αλάτι

Για τη γέμιση:

1 1/2 φλ χωρίς ζάχαρη φυστικοβούτυρο

1/3 φλ αγαύη

1/2 κ.γ βανίλια

1/8 κ.γ αλάτι

1/2 φλγάλα σόγιας σε σκόνη, κοσκινισμένο

Για την επικάλυψη:

4 φλιτζάνια chips μαύρης σοκολάτας

Εκτέλεση

Για τα μπισκότα: Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε ένα μίξερ ή σε ένα μεγάλο μπολ, χτύπησε πολύ καλά το βούτυρο μέχρι να γίνει σαν σαντιγί. Πρόσθεσε τη καστανή ζάχαρη και συνέχισε να ανακατεύεις. Χτύπησε και το γιαούρτι με το εκχύλισμα βανίλιας και σταδιακά ρίξε μέσα το μείγμα από αλεύρι μέχρι να ανακατευτεί καλά. Χώρισε τη ζύμη στη μέση και τύλιξε το με λαδόκολλα και έπειτα βάλε το μέσα στο ψυγείο για 1 ώρα. Αφαίρεσε τη ζύμη από το περιτύλιγμα και άνοιξέ τη σε μια επιφάνεια αλευρωμένη. Με ένα στρογγυλό κόπτη μπισκότων, κόψε τη ζύμη σε μικρά στρογγυλά σχήματα. Με τον αντίχειρά σου κάνε ένα βαθούλωμα στο κέντρο κάθε μπισκότου. Βάλε τα μπισκότα σε μια λαδόκολλα και ψήσε στο φούρνο για 9-13 λεπτά. Βγάλτα και άστα να κρυώσουν εντελώς.Για τη γέμιση: Χτύπησε το φυστικοβούτυρο με την αγαύη, τη βανίλια και το αλάτι. Σταδιακά πρόσθεσε το γάλα σόγιας σε σκόνη μέχρι το μείγμα να πήξει. Εάν το μείγμα είναι πολύ υγρό, πρόσθεσε περισσότερο γάλα σε σκόνη. Με ένα κουταλάκι, πάρε 1 έως 1 1/2 από το μείγμα φυστικοβούτυρου και κάντο σαν μπάλα. Χρησιμοποιώντας τον αντίχειρά σου, πρόσθεσε το μείγμα μέσα στο βαθούλωμα κάθε μπισκότου.Για την επικάλυψη σοκολάτας: Λιώσε τα chips σοκολάτας μέσα σε ένα φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα ανακατεύοντας κάθε φορά μέχρι τα 2/3 από τα chips να λιώσουν. Βγάλε από το φούρνο μικροκυμάτων και ανακάτεψε μέχρι να λιώσουν και τα υπόλοιπα. Σε ένα μπολ βούτηξε κάθε μπισκότο στη σοκολάτα μέχρι να καλυφθεί πλήρως και αφαίρεσε με ένα πιρούνι, σκουπίζοντας την σοκολάτα που περισσεύει. Τοποθέτησε τα έτοιμα μπισκότα σε μια λαδόκολλα και συνέχισε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα.

#συνταγές #γλυκό με λίγες θερμίδες #σοκολάτα