Τα αναψυκτικά επηρεάζουν τη σεξουαλική ζωή του άνδρα

Προβλήματα με τη στυτική λειτουργία αλλά και με τη γονιμότητα παρουσιάζουν οι άνδρες που καταναλώνουν αναψυκτικά τύπου cola.

Σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Κοπεγχάγης οι άνδρες που είναι εθισμένοι στα αναψυκτικά αντιμετωπίζουν στυτική δυσλειτουργία και έχουν πιο αδύναμο σπέρμα σε σχέση με εκείνους που αποφεύγουν την συστηματική κατανάλωσή τους.

Η στυτική δυσλειτουργία οφείλεται σε πολλούς διαφορετικούς παράγοντες, σωματικούς και ψυχολογικούς, αλλά φαίνεται πως τα αναψυκτικά παίζουν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο.

Ταυτόχρονα διαπίστωσαν πως μειώνει σημαντικά τη γονιμότητα καθώς εξασθενεί το σπέρμα. Η έρευνα, που έγινε σε 2.554 άνδρες, έδειξε πως όσοι συστηματικά έπιναν αναψυκτικά είχαν περίπου τη μισή πυκνότητα σε σπερματοζωάρια ανά ml, δηλαδή 35 εκατομμύρια έναντι των 56 εκατομμυρίων που είχαν όσοι δεν τα κατανάλωναν τακτικά. Αν και η πυκνότητα είναι μέσα στα φυσιολογικά όρια, οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Αξίζει να αναφέρουμε πως τα προβλήματα αυτά δεν συνδέθηκαν με την περιεκτικότητα καφεΐνης που έχουν τα συγκεκριμένα ποτά αλλά με κάποιο άλλο συστατικό το οποίο προσπαθούν πλέον οι επιστήμονες να εντοπίσουν.

#έρευνα #άνδρας #σεξουαλική υγεία #γονιμότητα #σεξ