Τι αποκαλύπτει η φωτογραφία στο προφίλ σου

Μήπως θα έπρεπε να προσέξεις τις φωτογραφίες που ανεβάζεις στο προφίλ σου;

Έρευνα που έγινε αναλύοντας περισσότερα από 66.000 προφίλ χρηστών σε facebook, twitter, instagram και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδωσε τα εξής αποτελέσματα:

Φωτογραφία με χαμόγελο

Δείχνει συνειδητοποιημένους ανθρώπους που ξέρουν πολύ καλά πώς πρέπει να φέρονται σε κάθε περίσταση. Είστε άτομα της λογικής και αφήνετε μικρό χώρο στο συναίσθημα. 

Φωτογραφία μαζί με άλλους

Προφανώς δείχνει κοινωνικό χαρακτήρα ενώ “μαρτυρά” την ηλικία μας καθώς χρησιμοποιείτε κυρίως από νεαρά άτομα. Επίσης, ίσως να δείχνει μια συστολή του χαρακτήρα.

Φωτογραφία που δεν φαίνεται το πρόσωπο

Είτε έχετε κρύψει με κάποιο τρόπο το πρόσωπό σας είτε έχετε βάλει κάτι τελείως άσχετο, όπως ένα τοπίο, το κατοικίδιο κ.α., αυτό που καταλαβαίνουν οι γύρω σας είναι πως είστε ανοιχτή σε νέες εμπειρίες. Δεν διστάζετε να εκφραστείτε με διαφορετικό τρόπο και δεν σας αρέσουν τα καλούπια, ενώ ταυτόχρονα έχετε καλλιτεχνικές ανησυχίες.

“Φορτωμένη” φωτογραφία

Αν δεν μπορεί κάποιος να καταλάβει εύκολα τι ακριβώς απεικονίζεται στη φωτογραφία σας, τότε είστε ένας εξαιρετικά χαρούμενος και καλοδιάθετος άνθρωπος. Βλέπετε το ποτήρι μισογεμάτο – αν όχι γεμάτο – και δεν καταναλώνετε φαιά ουσία σε ασήμαντα γεγονότα. Στα μειονεκτήματα, δείχνει πως ίσως είστε λίγο φλύαροι και δυσκολεύεστε να συγκεντρωθείτε σε κάτι.

Θολή φωτογραφία

Είστε φιλικοί και προσαρμόζεστε εύκολα σε διαφορετικές συνθήκες. Θέλετε να διατηρείτε καλές σχέσεις με όλους, κάτι που ίσως σας γυρνάει μπούμερανγκ. Δείχνει επίσης άτομα που ίσως να έχουν ανασφάλειες αλλά και ευαίσθητη ή καλλιτεχνική φύση.

Πολύ κοντινή

Αν η φωτογραφία είναι λιτή και κοντά στο πρόσωπό σας, τύπου selfie, σας αρέσει να ακολουθείτε το ρεύμα και ό,τι νέο κυκλοφορεί. Δείχνει όμως νευρωτικά και αγχώδη άτομα που συνήθως εκνευρίζονται εύκολα.

Με γυαλιά

Αν στη φωτογραφία σας φοράτε τα γυαλιά μυωπίας (όχι ηλίου), είστε άνθρωποι του πνεύματος και συνήθως έχετε ανεπτυγμένη ευφυΐα. Ή τουλάχιστον, αυτό θέλετε να δείχνετε.

#social media #ψυχολογία #φωτογραφίες