Το λάθος που κάνουν οι γυναίκες στην προσωπική τους υγιεινή και δεν το γνωρίζουν!

Οι περισσότερες γυναίκες σκέφτονται πως όσο πιο τακτικές είναι με την αποτρίχωση στην ηβική περιοχή τόσο πιο υγιής και “καθαρές” είναι. Όμως, οι γιατροί έχουν εντελώς διαφορετική άποψη.

Μαιευτήρες και γυναικολόγοι προειδοποιούν πως η πλήρης αφαίρεση της ηβικής τρίχας φέρνει περισσότερους κινδύνους για την υγεία της περιοχής. Η “μόδα” που έχει τεράστια απήχηση, ειδικά σε νέες γυναίκες, φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα τους γιατρούς. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό JAMA Dermatology, το 80% των γυναικών στις ΗΠΑ εφαρμόζει ένα είδος καλλωπισμού και το 60% αυτών αποτριχώνει τελείως τα γεννητικά του όργανα.

Αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα τους επιστήμονες είναι πως οι γυναίκες δεν αγνοούν τελείως τους κινδύνους που επιφέρει αυτό το είδος καλλωπισμού και πιστεύουν πως αυτό είναι το πιο υγιές για το σώμα τους.

Η δρ. Vanessa Mackay, μέλος του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων και Γυναικολόγων, τονίζει πως ακόμα και η ηβική τρίχα αποτελεί ένα βασικό μέσο προστασίας των γεννητικών οργάνων από παθογόνους μικροοργανισμούς. Η ηβική τρίχα είναι ένα φυσικό “φράγμα”που εμποδίζει την επαφή ιών και βακτηρίων με το δέρμα. Παράλληλα, οι τρίχες στα γεννητικά όργανα ρυθμίζουν την υγρασία στην περιοχή μειώνοντας τις πιθανότητες λοιμώξεων από μύκητες.

Ταυτόχρονα, λειτουργεί σαν ένα προστατευτικό μαξιλαράκι όταν τα ρούχα και τα εσώρουχα σας δεν είναι αρκετά. Τα μικρά εσώρουχα ή τα στενά παντελόνια προκαλούν φλεγμονές και είναι υπεύθυνα για αρκετές μολύνσεις, αποστήματα ακόμα και αλλεργικές αντιδράσεις.

Αυτό που προτείνουν οι γιατροί είναι οι γυναίκες να μην το “παρακάνουν” με τον καλλωπισμό των γεννητικών οργάνων και να είναι προσεκτικές, ιδιαίτερα εάν χρησιμοποιούν ξυράφι που αφήνει μικρές πληγές στο δέρμα και ευνοεί την εμφάνιση κονδυλωμάτων.

#γυναίκα #υγεία #υγεία και καθημερινότητα