Τυφλώθηκαν εξαιτίας του κινητού τους

Δύο γυναίκες στην Αγγλία τυφλώθηκαν γιατί κοίταζαν το κινητό τους το βράδυ.

Ξέρουμε ήδη πως το να κοιτάμε την οθόνη του κινητού ή του υπολογιστή το βράδυ μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την όρασή μας. Όμως είναι η πρώτη φορά που υπάρχει συγκεκριμένο περιστατικό – και μάλιστα από δύο γυναίκες - τυφλώθηκαν εξαιτίας του κινητού τους.

Οι δύο γυναίκες, 25 και 40 ετών, κατέφθασαν στο Moorfield Eye Hospital στο Λονδίνο με τα ίδια συμπτώματα. Ο δρ. Gordon Plant που ανέλαβε και τις δύο γυναίκες, μετά από πολλαπλές εξετάσεις κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι γυναίκες τυφλώθηκαν επειδή κοιτούσαν το κινητό τους τη νύχτα και συγκεκριμένα μόνο με το ένα μάτι. Ευτυχώς, η τύφλωση ήταν προσωρινή και μόνο στο ένα μάτι (αυτό που χρησιμοποιούσαν για να δουν την οθόνη) και γρήγορα επανήλθαν.

Οι γιατροί όμως κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για όσους συνηθίζουν να κοιτούν το κινητό τους τη νύχτα καλύπτοντας το μισό τους πρόσωπο. Γενικότερα, η διαφορά στην φωτεινότητα της οθόνης με αυτήν ενός σκοτεινού δωματίου βλάπτει μακροπρόθεσμα την όρασή μας. Τέλος, συνιστούν να ξεκουράζουμε τα μάτια μας έπειτα από πολύωρη έκθεσή τους σε οθόνες με δυνατό φως.  

#παράξενα της υγείας #τεχνολογία και υγεία