Χάνει τη μνήμη του κάθε 5 λεπτά, μετά από τραυματισμό σε τροχαίο ατύχημα

Ο άτυχος Chen Hongzhi, από την Ταιβάν είναι καταδικασμένος για το υπόλοιπο της ζωής του να θυμάται μόνο, τι έχει κάνει, και τι έχει συμβεί στη ζωή του τα τελευταία... 5 λεπτά. Το 6ο λεπτό έχει ξεχάσει τα πάντα. Ακόμη και πως τον λένε...

Όλα ξεκίνησαν πριν από 8 χρόνια. Ο 17χρονος τότε Chen , επέστρεφε με το ποδήλατο από το σχολείο στο σπίτι του στην περιοχή Hsinchu County. Ένα φορτηγό δεν σταμάτησε στο κόκκινο και έπεσε πάνω του με αποτέλεσμα να χρειαστεί να νοσηλευθεί στο νοσοκομείο σχεδόν για έναν χρόνο. .

Οταν ξεπέρασε τον κίνδυνο να χάσει τη ζωή του οι γιατροί διαπίστωσαν, ότι το δυνατό χτύπημα του είχε αφήσει μία ανεπανόρθωτη βλάβη στον εγκέφαλο και συγκεκριμένα στο κέντρο της μνήμης. Ετσι, η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σήμερα ιατρικώς ανίατη, ενώ ο Chen υποβάλλεται πλέον σε ειδική εκπαίδευση, ώστε να μάθει να ζει μ'αυτήν την νέα πραγματικότητα. Οτι δηλαδή, κάθε ανάμνηση του διάρκειας 5 λεπτών θα διαγράφεται από τη μνήμη του, κι η ζωή του κάθε 5 λεπτά θα αρχίζει από την αρχή.  

Ο μόνος τρόπος να παλέψει την δυσάρεστη αυτή κατάσταση είναι να καταγράφει συνεχώς σε ένα τετράδιο τί κάνει κάθε λεπτό, αλλά ακόμη και τα προσωπικά του στοιχεία που του υπενθυμίζουν ποιός είναι, που μένει, το τηλέφωνό του κλπ. 

Η μητέρα του μάλιστα κάθε πρωί θα πρέπει να του υπενθυμίζει ότι δεν είναι 17 χρονών (η ηλικία που του συνέβη το τροχαίο ατύχημα), αλλά 25, καθώς η μνήμη μου έχει κολλήσει σ'αυτήν την ηλικία. 

#true story #ιατρικά παράδοξα